Aineen taidemuseon taidekasvatustyö

Taidekasvatus

Aineen taidemuseossa yhtenä merkittävimmistä painopisteistä on taidekasvatus. Taidemuseo toimii erilaisena oppimisympäristönä, jossa voi itse tekemällä oppia uutta ja löytää uusia näkökulmia taiteeseen. Aineen taidemuseo tekee yhteistyötä erityisesti alueen oppilaitosten kanssa, mutta myös eri-ikäiset ryhmät ovat tervetulleita uudenlaisen oppimisen pariin.

Aineen taidemuseon taidekasvatustyö muodostuu opastuksista, ohjelmallisista tapahtumista, työpajoista ja asiantuntevasta ohjauksesta. Aineen taidemuseo myös suunnittelee ja järjestää erilaisia tapahtumia, joissa on kaikenikäisille suunnattua taidepainotteista ohjelmaa. Työpajoja järjestetään näyttelyiden ja eri tapahtumien yhteydessä. Työpajat pyritään sitomaan kulloinkin esillä olevaan näyttelyyn tai tapahtuman luonteeseen.

Taidemuseon tilat sopivat erinomaisesti taidekasvatukselliseen toimintaan. Alakerrasta löytyvät auditorio, piirustus- ja maalauspaja sekä grafiikanpaja. Näyttelysaleissa ovat esillä kokoelmanäyttely ja vaihtuva näyttely. 

Kuvagalleria: 
Anssi Kasitonnin näyttelyn yhteydessä työpaja Avaruuden valloittajatSaviset muukalaiset maalattiin Ufo-pajassa avaruusalukset syntyivät offset-peltiä taivuttelemallaTaidemuseon Mirri opastaa Pääsiäismunauksen pukukavalkadiin osallistuviaITE Titi-tyyExlibris-työpaja Ragnar Ekelundin (1892-1960) Tallinnan satamaa (1938) oli yksi kuvailuleikin teoksista. Kuvailuleikkiin keskittyneita taidemuseovieraitaTaideleikkiin voi osallistua koko perhe.Reidar Särestöniemi - työpajassa Fantasiaeläin mielikuvitusmaailmassaReidar Särestöniemen jalanjäljissä-työpajan tunnelmaaKoululaiset taidetyöpajassa.Maalaustelineelle ei aina yllä ilman tuolia. Aineen taidemuseon Anita Alamaunu opastaa Reidar Särestöniemen näyttelyä koululaisryhmälle. Reidar Särestöniemi - työpajan satoa.