Omatoiminen lastenkierros

Tornionlaakson maakuntamuseossa on tehty perheille suunnattu vihko, jota voi käyttää omatoimisen museokäynnin tukena. Lastenkierros-vihossa on paitsi selkokielisemmät tekstit, myös erilaisia kysymyksiä ja pieniä etsintätehtäviä. Aikuinen voi lukea vihkoa ääneen lapselle tai isommat lapset voivat käyttää sitä yksinään. Vihkon saa aulan tiskiltä.

Omatoimisen lastenkierroksen avulla perheet voivat saada helpommassa muodossa tietoa itseään kiinnostavista kohdista. Näyttelyssä suunnistamista helpottavat värikuvat. Museon voi kiertää kokonaan tai poimia kierroksesta osia.

Meillä käy paljon lapsiperheitä, ja haluamme tämän vihkosen avulla tehdä museokäynnistä helpomman vanhemmille tai isovanhemmille ja vielä mielenkiintoisemman lapsille, kertoo museolehtori Linda Vuollo.

Vihko on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Tornionlaakson maakuntamuseon uudistetussa perusnäyttelyssä on muutenkin monia lapsia kiinnostavia elementtejä: kurkistusluukkuja, monenlaisia eläimiä sekä lastennurkkaus, jossa saa kokeilla ja koskea. Siellä voi vaikkapa leikkiä vanhan ajan koulua ja kirjoittaa rihvelitauluihin, pukea isokokoisille paperinukeille oikeista kankaista tehtyjä vaatteita eri aikakausilta tai kokeilla mittaamista ja punnitsemista.

Tornionlaakson maakuntamuseo tarjoaa alueen asukkaille oivaltavan matkan oman historian äärelle ja kaikille kävijöille hyvän kokonaiskuvan siitä, mikä on ominaista juuri Tornionlaaksolle. Pysyvän näyttelyn lisäksi on vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä.

Tervetuloa museoon!