Näyttelytila vuokrattavana

Kemin historiallinen museo

Näyttelytila vuokrattavana

Kemin historiallinen museo vuokraa noin 60 m2 näyttelytilaa Kemin kulttuurikeskuksessa. Näyttelytilan vuokra on 150€/4 viikkoa. Vuokra sisältää näyttelytilan siivouksen ja näyttelyvalvonnan.

NÄYTTELYTILAN KOKO

Vuokrattava näyttelytila on suorakaiteen mallinen 810 cm pitkä ja 703 cm leveä huone Historiallisessa museossa. Tilan korkeus on 255 cm. Näyttelytilassa on käytettävissä 6 kappaletta liikuteltavia väliseiniä (195cm x 115cm).

VALAISTUS JA VÄLISEINÄT

Tilan katossa on valokiskot, jossa on 22 liikuteltavaa kohdevalaisinta sekä yleisvalot, jotka ovat himmennettävissä. Vuokraajat voivat käyhttää museon vitriinejä javeistosjalustoja,. Näyttelytilan lisäksi on käytettävissä myös näyteikkunassa oleva tila (190 cm x 130 cm x 270 cm), jota katsotaan ulkoa Marina Takalon kadulta.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Näyttelynjärjestäjä hoitaa itse ripustuksen, avajaiset ja niiden kustannukset. Näyttelynjärjestäjä voi käyttää museon työvälineitä ripustamisessa. Näyttelynjärjestäjä hoitaa itse myös avajaiskutsujen ja julisteen teon, painatuksen ja jakamisen. Museo voi sopimuksen mukaan lähettää sähköiset tiedotustilaisuus- ja avajaiskutsut oman sähköpostilistansa mukaan.

MITEN HAEN TILAA VUOKRALLE?

Vapaamuotoiset hakemukset kuvineen sähköpostilla helka.savikuja (at) kemi.fi tai historiallinenmuseo (at) kemi.fi. Tai postitse Kemin historiallinen museo Marina Takalon katu 3 94100 Kemi, kuoreen merkintä "Näyttelyhakemus".

 

NÄYTTELYKALENTERI 2018 (ei enää vapaita aikoja)

23.1.- 25.2.2018 LUONTOA, USKONTOA, OUTOJA KANSOJA...Koulutaulujen kiehtova maailmankuva

Sata vuotta sitten, kun televisiota tai internetiä ei vielä ollut ja koulujen oppikirjoissa oli hyvin vähän kuvia, eikä ulkomailla matkustelukaan ollut yleistä, kuva maailmasta jäi monelle hyvinkin suppeaksi. Luokkien edessä roikkuvilla opetustauluilla olikin suuri merkitys sille, millaisena muu maailma näyttäytyi suomalaislapsille. Opetustaulujen tärkeä piirre oli niiden havainnollisuus ja ne olivat usein hyvin yksityiskohtaisesti piirrettyjä. Opetustauluja ei vuosikymmenien varsilla juuri päivitetty. 1900-luvun alun opetustaulujen kuvat rakensivat oppilaiden maailmankuvaa myös vielä yli 50 vuotta myöhemmin, vaikka ne eivät enää vastanneet todellisuutta. Yhteiskunnan, ajattelutavan ja koulutusjärjestelmän muutokset lopettivat koulutaulujen aktiivisen käytön kouluissa 1960-luvulla. Nykyään opetustaulut ovat suosittu keräilykohde.

7.3.-29.3. PULAHDUKSIA JA POHJAKOSKETUKSIA - Taina Rönkön taidenäyttely

Taina Rönkön taidenäyttely, jonka teosten aiheet viipyilevät välähdyksissä, impressioissa. Herkuttelu väreillä ja vahvat tunnelmat luovat pääosan Rönkön töiden sanomasta. Taina Rönkkö on koulutukseltaan taiteen maisteri, koulutusalana kuvataidekasvatus. Hän on osallistunut näyttelyihin niin koti- kuin ulkomailla vuodesta 1978 lähtien. Akvarelli ja kokeileva maalaus kiinnostavat häntä juuri nyt.

5.4.-29.4. 

VALOON! Tornion Kuvataideseura ry:n näyttely

4.-27.5. 

PENSSELIN PIIKA? - Vain mielikuvitus ja raamit rajana Sirkka Raikamon taidenäyttely

12.6.- 7.10. KIRSIKALA, RUOHOSELKÄ JA JOKKALO - Rakkaalla lapsella on monta nimeä

23.10.-30.12. VÄRILLINEN KEMI

Muutokset mahdollisia!

_________________________________________________________________

Lisätietoja: Helka Savikuja, intendentti, helka.savikuja [at] kemi.fi, puh. 0400429265

Janne Kuoppala, näyttelymestari, janne.kuoppala [at] kemi.fi, puh. 0406413105