Arabiaa - kastikeastioita Kalervo Jussinniemen kokoelmasta

15.1.2016 - 13.3.2016

Tornionlaakson maakuntamuseo

Tornionlaakson maakuntamuseossa avataan tammikuussa Arabiaa - Kastikeastioita Kalervo Jussinniemen kokoelmasta -näyttely. Esillä on reilu sata astiaa oululaisen keräilijän kokoelmasta. Näyttely on avoinna 15.1. – 13.3.2016.

Kastikeastioiden historia alkaa 1600-luvulta. Suuret astiamäärät olivat tarpeen erityisesti 1800-luvun lopun muodikkailla päivällisillä, joihin kuului yleensä kymmenen ruokalajia lisäkkeineen. Arabian valikoimista tunnetaan sadan vuoden ajalta 87 erilaista astiastomallia ja erilaisia koristeaiheita yli 700. Nykyajan kattauksissa kastikeastiat alkavat olla harvinainen näky.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan museon kanssa.

Helmikuussa 9.2. museolla järjestetään myös keräilijäilta, jossa kaksi keräilijää esittelee omia kokoelmiaan ja keskustelee keräilystä yleisön kanssa.