Daniel Nagy, Hanna Oinonen - Vanitas

16.11.2019 - 12.1.2020

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

Vanitas on Nagyn ja Oinosen teoksista muodostuva kokonaisuus. Näyttelyssä Nagyn mustavalkoiset monotypiat ja piirrokset kohtaavat Oinosen tilateokset ja pikkuruiset ristipistot, ja historialliset sekä kirjalliset lähtökohdat rinnastuvat henkilökohtaisiin muistoihin.

Vanitas-aihe toimii kokoavana teemana eri tekniikoille ja lähestymistavoille.

Daniel Nagy (s.1981, Romania) valmistui kuvataiteilijaksi University of Arts and Design Cluj Napocasta Romaniassa 2006. Vuodesta 2006 lähtien hän on asunut ja työskennellyt Oulussa. Hänellä on ollut näyttelyitä Suomessa, Romaniassa, Virossa ja Ranskassa. Hänen teoksiaan on ollut mukana mm. Nuoret 2011 näyttelyssä, Suomen Taiteilijain 116.näyttelyssä, Lumipalloefekti Pohjois-Suomen Biennaalissa 2012 sekä Oulun Taidemuseossa 2016.

Hanna Oinonen (s. 1971 Tornio) on Tampereella asuva kuvataiteilija. Hän on opiskellut mm. Kankaanpään taidekoulussa ja Varsovan taideakatemiassa. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2000 lähtien. Oinosen teoksia on mm. Aineen taidemuseon, Suomen valtion, Saastamoisen säätiön sekä Hämeenlinnan taidemuseon Vexi Salmi -kokoelmassa.