Dialogues on Trees and Humans - Raisa Raekallio ja Misha del Val

16.3.2018 - 6.5.2018

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

Kemin taidemuseossa avautuu 16.3.2018 Raisa Raekallion ja Misha del Valin yhdessä toteutetuista maalauksista koostuva näyttely “Dialogues on Trees and Humans”.

Pohjoisen luonnosta ja ihmisen sympaattisesta kömpelyydestä aiheensa ammentavat teokset ovat syntyneet kahden eritaustaisen taiteilijan yhteistyön tuloksena. Kittiläläissyntyinen Raekallio ja alunperin Espanjan Baskimaasta kotoisin oleva del Val ovat toteuttaneet kaikki näyttelyssä esitettävät teokset yhdessä samalle kankaalle maalaten.

Kittilän Sirkassa asuva ja työskentelevä taiteilijapari on tehnyt taiteellista yhteistyötään maalauksen, piirustuksen sekä performanssin alueella vuodesta 2013. Taiteilijat tutkivat tapoja sulauttaa kaksi erilaista luovaa voimaa ja kädenjälkeä yhdeksi taideteokseksi.

“Maalausprosessin jakaminen on haastava harjoitus, joka vaatii luottamusta, avoimuutta ja kykyä kuunnella toinen toistaan sekä valmistuvaa maalausta. Yhteistyömme on mahdollista, koska jaamme samankaltaisen herkkyyden ja intohimon maalaamiseen.”

Näyttelyä on tukenut Taiteen keskustoimikunnan Lapin rahasto.

Avajaiset 15.3. klo 18.
Taiteilijoiden performanssi 5.5. klo 14.