HETKI - Kemin Kameraseura ry:n vuosinäyttely

2.11.2016 - 23.11.2016

Kemin historiallinen museo

Kemin Kameraseura on perustettu vuonna 1953. Seura on pitänyt vuosikymmenien varrel­la lukemattomia näyttelyitä sekä kotimaassa, että ulkomailla ja tehneet kuvausretkiä myös ulkomaita myöten.

1990-luvulta alkaen ovat digitaalikamerat yleistyneet, ja ovatpa osin syrjäyttäneet filmika­merat ja tämä muutti radikaalisti myös kameraseurojen ja –kerhojen toimintaa. Siinä vai­heessa monet kerhot ja seurat olivat ns. pysähtyneisyyden tilassa. Ei tiedetty, miten tästä eteenpäin.

Kemin Kameraseuran toiminnassa tämä ei ole näkynyt muuttavana tekijänä, vaan harras­tus on jatkunut samanlaisena vuodesta toiseen. Joskus on tietenkin ollut hiljaisempia aiko­ja harrastuksessa, joskus taas kiinnostusta on ollut tavallista enemmän. Harrastus, olipa se mikä hyvänsä, kun se on vapaaehtoista toimintaa, siinä on vuosien varrella sekä hiljai­sia että aktiivisia aikoja.

Tänä päivänä Kemin Kameraseuran toiminta on aktiivista. Tällä hetkellä seuralla on toimiti­lat Hepolassa toimintaansa varten ja jäseniä on tullut lisää, joka kertoo valokuvausharras­tuksen elpymisestä. Digitaalikuvaus on jo joidenkin harrastajien mielestä juuri sitä oikeata valokuvausta, josta ei käy kiisteleminen. Makuasioista kun ei voi kiistellä.

HETKI - näyttelyyn on tuonut esille valokuvia viisi kerhon jäsentä, Markku Ala-Ilkka, Jorma Mattila, Ari Vuorela, Mauno Palo ja Reijo Kantanen.

Lisätietoja: Markku Ala-Ilkka p. +358503866639