Jaksaa, jaksaa - talviurheilunäyttely 6.2. - 21.4.2019

Reino Kainulainen. Tornionlaakson maakuntamuseo - Tornedalens museum
6.2.2019 - 21.4.2019

Tornionlaakson maakuntamuseo

Näyttelyssä esitellään Tornionlaaksolaista urheilua rajan molemmin puolin. Koululiikuntaa, urheiluseuratoimintaa ja eliittiurheilua käsitellään esineiden, henkilöiden ja tapahtumien kautta.

Kaikilla on kokemuksia ja mielipiteitä koululiikunnasta, hyviä ja huonoja. Koululiikunnan maanpuolustuksellinen näkökulma liittyy enemmän menneisyyteen mutta kansanterveydellinen näkökulma on edelleen olemassa. Paikalliset urheiluseurat tekevät tärkeää työtä kuntourheilun saralla ja järjestävät lajikohtaisia kilpailuja alueellisella ja valtakunnallisella tasolla, kouluttavat jäseniään ja ovat mukana lajin kehittämisessä. Koululiikunta ja urheiluyhdistykset ovat luoneet ja luovat pohjaa huippu-urheilulle. Tervetuloa tutustumaan talviurheilun eri puoliin!

NÄYTTELYN KAIKILLE AVOIN OHEISOHJELMA:

Avajaiset
Tiistaina 5.2. klo 18.30
Näyttelyn avaa Tero Taulavuori, Alatornion Pirkat ry:n sihteeri ja Lapin Suunnistus ry:n puheenjohtaja.

Lumileikki-tapahtuma 2.3.
Tornionlaakson maakuntamuseo osallistuu Lumileikki-tapahtumaan. Lisätietoja myöhemmin.

Torstaina 7.3. Hiihtolomaviikko

klo 11–17 Suomen aikaa

Maksuton ja avoin työpaja. Museoon ja työpajaan ilmainen sisäänpääsy.

_____________________________________________________________________________________

Jaksaa, jaksaa! -talviurheilunäyttely - Kämpa, kämpa! -vintersportutställning