Kalottjazz & Blues Festival 30.6.-1.7.2017

30.6.2017 - 1.7.2017

Kalottjazz & Blues tänä kesänä Aineen puistossa ja taidemuseossa

Tämän vuoden kalottjazz & blues tapahtumassa 30.6. – 1.7. on mukana torniolaislähtöisiä muusikoita: Kirsi Rautio eli Kiki & Fusiotherapy  yhdistelee musiikissaan jazzia, progressiivista rockia sekä funkia, elämänmakuiset sanat ovat Raution käsialaa. He soittavat perjantain Open Air konsertissa festivaalialueella.

Avajaiskonsertissa Aineen salissa esiintyy Tutu-orkesteri, jossa on sekä torniolaislähtöinen muusikko Paula Präktig sekä Tornion Pop & Jazzkonservatoriossa opiskellut Pauliina Kauppila. Yhtye sekoittelee eri genrejä iskelmästä popahtavaan jatsiin ja sopii loistavasti Aineen salin ripustukseen, jossa on nykytaiteen rinnalla perinteisempiäkin teoksia.
Ten Fidy Blues Band avaa Blues Nightin perjantai-iltana ja saa varmaan ihmiset tanssimaan heti ensisävelmästä. Bluesiltaa jatkaa 30-vuotis juhlavuottaan viettävä 8-henkinen konkaribändi Ramblin’ Minds ja illan kruunaa iki-ihana Aija Puurtinen eli Honey B & T-Bones.

Lauantain ulkoilmakonsertti pidetään kesäjuhlan merkeissä, teemana on perhe ja sijainnin vuoksi tietysti myös kuvataide. Ota oma piknikkorisi herkkuja täyteen tai Hanki festareiden herkkuvartaat paikan päältä ja tule Eve & Henkka Duon ilmaiskonserttiin. Jazzalueen läheisyydessä olevat Käsityöpaja sekä Taidekammari ovat myös auki ja tarjoavat mahdollisuuden kahvitteluun vaikkapa vohveleiden kera.

Lauantaina päälavalla aloittaa Tomas Janzon Trio, jossa soittaa kitaravirtuoosi Janzonin lisäksi brasilialainen basisti Rubem Farias ja rumpali Bengt Stark. Osmo Ikonen Swing tulkitsee Ray Charlesia ja Stevie Wonderia, mutta soittaa myös Ikosen omaa tuotantoa. Turmion Suurherttua eli Kauko Röyhkä & Severi Pyysalo featuring Maarit on mielenkiintoinen kokoonpano eturivin muusikkoineen; Hurmerinta ja Pyysalo ovat esiintyneet usein kalottijazzeilla, mutta Kauko Röyhkä on ensimmäistä kertaa. Sopii odottaa syntistä jazzia, ovathan sanoitukset Röyhkän. Sävellykset ja sovitukset Severi Pyysalon ja Jussi Lehdon.

Kalottijazzit päättyvät torniolaislähtöisen Nina Myan gospelkonserttiin Tornion kirkossa.

Lippuja Tornion kaupungin asiakaspalvelupiste Kompassista sekä Lipputoimisto.fi.

Lisätietoja:
www.kalottjazzblues.net

Pia Marttinen
Kalottjazz & Bluesfestival/Haparanda stad
+46922-26987 pia.marttinen@haparanda.se

19.00 | Pe 30.6. Tutu, Aineen sali, liput 20€ 21.00 | Pe 30.6. Ten Fidy Blues Band Ramblin’ Minds Honey B. & T-Bones, Bluesteltta liput 25€ 13.00 | La 1.7. Duo Eve & Henkka, Aineen taidemuseon puisto, vapaa pääsy16.00 | La 1.7. Tomas Janzon Trio Osmo Ikonen Swings Kauko Röyhkä & Severi Pyysalo feat. Maarit, Aineen taidemuseon puisto, liput 25€21.00 | La 1.7. Nina Mya Goes Gospel, Tornion kirkko, liput 17€