Kemi 150 -valokuvanäyttely

Kemi 150v valokuvanäyttely Kemin historiallisessa museossa
Kemi 150v valokuvanäyttely Kemin historiallisessa museossa
2.3.2019 - 17.7.2019

Kemin historiallinen museo

Kemi 150 -valokuvanäyttely

Historiallinen valokuvanäyttely Kemin historiallisessa museossa 2.3.-17.7.2019. (Päättynyt remontin vuoksi ennenaikaisesti!)

Maaliskuun viidentenä päivänä tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Kemin kaupunki keisarillisella asetuksella perustettiin. Kemin historiallisessa museossa juhlistamme kaupungin juhlavuotta mielenkiintoisella valokuvanäyttelyllä.

Viime aikoina olemme muistelleet historiastamme lähinnä synkkiä hetkiä ja siksi olemme halunneet toteuttaa tämän juhlanäyttelyn positiivisella otteella. Näyttelyssä on vahvasti esillä kaupungin rakentamiseen ja teollisuuden syntyyn liittyvät kuvat. Näyttelyn kuvat ja tekstit esittävät historian kasvun ja kehityksen kautta. Tällä kertaa emme ole nostaneet esiin historiamme ikäviä puolia, vaan haluamme luoda näyttelyllämme kertoa myös paikallisista menestystarinoista.

Teollisuuslaitokset, rautatie, satamat, julkiset rakennukset ovat monille jo entuudestaan tuttuja, mutta uusien kuvien myötä näyttelyssä on nähtävää myös kaupungin historiaan perehtyneille. Tuttujen aiheiden lisäksi näyttelyssä on esillä myös ensimmäistä kertaa Kemin kaupungin entisen apulaiskaupunginjohtajan ja Rakennustuote Oy:n toimitusjohtajan Väinö Pekkalan valokuvia.

Suuri osa näyttelyn kuvista onkin ennen julkaisemattomia ja olemme halunneet antaa paljon painoarvoa uusille lahjoituksina saamillemme kuville. Näyttelyn tekstien tuottamisesta vastaa kemiläisille tuttu paikallishistorioitsija Timo Hietala.