KEMIN KUVATAITEILIJAT RY - KUUKAUDEN TAITEILIJA LEEA TIIHONEN-PELLEGRINO

Yksityiskohta teoksesta
5.3.2019 - 7.4.2019

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

Kemin taidemuseo ja Kemin kuvataiteilijat ry ovat elvyttäneet vanhan perinteen: kuvataiteilijoiden ja heidän uusimpien teostensa esittelyn kuukausittain vaihtuvassa näyttelyssä. Näyttelytila sijaitsee taidemuseon sisäänkäynnin luona. Näyttelyteoksen lisäksi esillä on tietoa taiteilijasta sekä teoksen lähtökohdista.

Ensimmäisenä kuukauden taiteilijana taiteilijana esittäytyi Seppo Mikkanen teoksellaan “Pullopostia”. (lokakuu 2018)

Toisena taiteilijana esittäytyi Päivi Kinnunen teoksellaan “Mummon mussukat”. (marraskuu 2018)

Kolmas kuukauden taiteilija oli Anu Riestola. Häneltä oli esillä teos "Työmiehen kädet". (joulukuu-helmikuu 2018-2019)

Neljäntenä kuukauden taiteilijana esittäytyy Leea Tiihonen-Pellegrino teoksellaan "Kalevalan ensimmäinen runo: Maailman synty"  - kuvattuna italialaisilla rahoilla. Teoksen valmistumisvuosi on 1979-1982.