Keräilyilta ti 9.2. klo 18

9.2.2016

Tornionlaakson maakuntamuseo

Tiistaina 9.2.2016 klo 18 järjestetään Tornionlaakson maakuntamuseossa keräilyilta, jossa kaksi keräilijää esittelee omia kokoelmiaan ja keskustelee keräilystä yleisön kanssa. Museolla voi illan aikana ihastella keräilijöiden kokoelmista torniolaista hopeaa sekä hedelmä- ja partaveitsiä.

Illan alustuspuheenvuorossa Oulun yliopiston arkeologian emerituslehtori Pentti Koivunen kertoo miten esineitä arvioidaan. Paikalla myös keräilijä Kalervo Jussinniemi, jonka kastikeastiakokoelmasta on parhaillaan museossa näyttely.

Keräilyiltaan yleisö voi ottaa mukaan keräämiään esineitä. Asiantuntijat voivat tarvittaessa tarkastella ihmisten mukanaan tuomia esineitä ja antaa niistä lisätietoja (ei rahoista tai postimerkeistä). Rajoitetun aikataulun vuoksi mielellään vain yksi esine per osallistuja.

Mukana on myös mysteeriesine, jonka käyttötarkoitusta yleisö voi arvuutella. Tätä esinettä on käytetty Tornionlaaksossa, mutta mihin?

Illan aikana voi tutustua Arabiaa - Kastikeastioita Kalervo Jussinniemen kokoelmasta -näyttelyyn. Esillä on reilu sata astiaa Jussinniemen kokoelmasta. Näyttely on avoinna 15.1. – 13.3.2016.

Maakuntamuseo haluaa näyttelyn ja keräilyillan kautta herättää keskustelua ja ajatuksia keräilystä yleensä ja sen eri ilmenemismuodoista. Kaikkihan me keräilemme jotakin.