KOULULAISTEN KEVÄTNÄYTTELY

11.5.2018 - 27.5.2018

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

Koululaisten kevätnäyttely Kemin taidemuseossa 11.5.-27.5.2018

Kemin taidemuseossa avautuu perjantaina 11.5. perinteinen Kemin koulujen kuvataidekasvatusta esittelevä näyttely. Näyttely on osa Kemin kulttuurikasvatussuunnitelmaa, ja sen tavoitteena on tutustuttaa koulujen ja oppilaitosten eri ikäryhmät taidemuseoon ja museotyöhön sekä sen kautta kulttuuritoimintaan laajemminkin. Näyttelytilaa tarjoamalla museo haluaa kannustaa koululaisia ja opiskelijoita taiteen tekemiseen ja rohkaista sen esille laittamiseen sekä yhteisölliseen toimintaan. Näyttely on myös erinomainen tapa kertoa museoyleisölle koulujen ja oppilaitosten merkittävästä kuvataidekasvatustyöstä lasten visuaalisen yleissivistyksen ja luovuuden kehittämiseksi.

Koululaisten kevätnäyttely on näyttely, johon oppilaat ovat valinneet vuoden aikana koulussa työstämistään teoksistaan mieleiset. Oppilaat suunittelevat ja toteuttavat itse näyttelyripustuksen.

Tänä vuonna Kemin taidemuseon näyttelysalista tilaa saa myös Kemin varhaiskasvatuksen LILLI (=liikkuen, leikkien ja iloisesti oppien) -hanke. Hankkeen aikana Kemin varhaiskasvatuksen lapset ovat tehneet taideteoksia Kivalo-opiston taideopettajien ohjaamana. Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset ovat keskiviikkona 9.5. klo 13. Avajaisohjelmassa kuullaan mm. musiikkia Meri-Lapin musiikkiopiston opiskelijoiden esittämänä.

Kemin kulttuurikasvatussuunnitelma on laadittu alkuvuodesta 2017. Kulttuurikasvatussuunnitelma on Kemin kaupungin suunnitelma siitä, miten kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta kaupungissa toteutetaan osana kouluopetusta. Yhteiseen kulttuurikasvatussuunnitelmaan ovat sitoutuneet Kemin opetustoimi ja Kemin kulttuuritoimi. Suunnitelmaan on listattuna mahdollisuudet joita Kemin taide- ja kulttuurilaitokset (taidemuseo, historiallinen museo, kirjasto, teatteri, musiikkiopisto, Sarjakuvakeskus, Lastenkulttuurikeskus, Kivalo-opisto) koululaisille ja opiskelijoille tarjoavat. Kulttuurikasvatussuunnitelmasta opettajat poimivat vuosittain jokaiselle luokka-asteelle sopivat vierailut, tapahtumat ja muun kulttuurikasvatustyötä tukevan tarjonnan. Kulttuurikasvatus-suunnitelman avulla Kemin alueen kulttuurikasvatus on saavutettavaa, tasa-arvoista, systemaattista ja monipuolista.

 

Lisätietoja: Tanja Kavasvuo, intendentti, 040 3576991, Venla Kakko, kulttuuripedagogi, 040 8329691