KOULULAISTEN KEVÄTNÄYTTELY

14.5.2020 - 24.5.2020

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

Koululaisten kevätnäyttely Kemin taidemuseossa 14.5. – 24.5.2020

Kemin taidemuseossa avautuu torstaina 14.5.2020 perinteinen Kemin koulujen kuvataidekasvatusta esittelevä näyttely. Näyttely on osa Kemin kulttuurikasvatussuunnitelmaa, ja sen tavoitteena on tutustuttaa koulujen ja oppilaitosten eri ikäryhmät taidemuseoon ja museotyöhön sekä sen kautta kulttuuritoimintaan laajemminkin. Näyttelytilaa tarjoamalla museo haluaa kannustaa koululaisia ja opiskelijoita taiteen tekemiseen ja rohkaista sen esille laittamiseen sekä yhteisölliseen toimintaan. Näyttely on myös erinomainen tapa kertoa museoyleisölle koulujen ja oppilaitosten merkittävästä kuvataidekasvatustyöstä lasten visuaalisen yleissivistyksen ja luovuuden kehittämiseksi.

Koululaisten kevätnäyttely on näyttely, johon oppilaat ovat itse valinneet vuoden aikana koulussa työstämistään teoksistaan mieleiset. Oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat itse myös näyttelyripustuksen.

Tänä vuonna Kemin taidemuseon näyttelysalista tilaa saavat myös Kivalo-opiston lasten kuvataiteen perusopetus sekä taiteenopetuksen erityisoppilasryhmät.

Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset ovat torstaina 14.5.2020 klo 13. Avajaisohjelmassa kuullaan mm. musiikkia Meri-Lapin musiikkiopiston opiskelijoiden esittämänä.