Luontoa ja luonnetta

23.4.2021 - 29.5.2021

Kemin historiallinen museo

Kemiläisen taiteilijaryhmän Ryhmä Räiskön taidenäyttely Kemin historiallisessa museossa 23.4.-29.5.2021. Näyttelyssä on esillä yhteensä 44 teosta, joiden aiheet kumpuavat luonnosta ja kemiläisestä maisemasta. 

Ryhmä Räisköön kuuluu kahdeksan pitkänlinjan innokasta ja monipuolista tekijää. Nimensä ryhmä on saanut Kemin edustalla olevalta saarelta. Aiemmin, ryhmä oli jatkoryhmän nimellä. Ryhmä on avoin, innostava, ja ryhmään on voinut liittyä muutamia henkilöitä kerrallaan kokoontumistilan pienuuden vuoksi. Useat ovat lähteneet opiskelemaan alaa toiselle paikkakunnalle, ryhmä on ollut apuna monille, tämä Räiskö perusryhmä on toiminut vakaasti yhdessä. Useat Räiskö ryhmäläiset ovat aikoinaan käyneet Taiteen perusopetuksen Kemin alkuaikojen koulutuksen. Räiskön opiskelijat ovat olleet myös muissa ryhmissä innokkaasti. Näyttelyssä olevat keramiikkatyöt on tehty Kivalo-opiston keraamikko Kaisu Hyrkäksen opastuksella. Kaikenlainen mielenkiintoinen, uudenlaiset taiteet ja niitten tekeminen on osa ryhmän taikaa.

-Afflekt Alpo on monitoiminen taitaja. Hän on tehnyt keramiikkaa 17 vuotta, maalannut, veistänyt ja pitänyt mm. näyttelyn jossa oli esillä vuosikymmenten ajalta monipuolista kuvantekemistä.

-Aitto-Oja Erja on viimeaikoina tehnyt uudenlaisia tekniikoita käyttäen paino- ja maalaustöitä. Kuva-aiheet ovat monipuolisia; puista taivaanrantaan ja ihmisistä tunnelmiin.

-Järvelä Auli on keskittynyt nyt akvarelliin, monet kurssit ja monipuoliset tavat tehdä taidetta ovat tyypillisiä myös hänelle. Herkät ja vahvat värit ja aiheet sulhosta ukkoseen.

-Karhu Jouko on armoitettu piirtäjä ja maalaaja. Häneltä onnistuu niin fantasia kuin naturalistinenkin tekeminen. Tontuista valokuvantarkkoihin muotokuviin, onpa tekotapa kynä tai palettiveitsi.

-Kilpelä Päivi on tutkailija; piirtäminen ja värien etsiminen ja löytäminen on hänen keskiössä. Työt ovat usein mystisiä eivätkä synny hetkessä.

-Koponen Hilkka maalaa usein öljyväreillä ja on erikoistunut öljypastelliväreihin. Aiheet liikkuvat maisemasta nalleen, hyvin monipuolisesti.

-Paakkolanvaara Raija kuuluu useisiin kuvataideryhmiin ja on tuottelias. Akryyli on usein materiaalina ja aiheet abstraktiosta enkeliin. Raijalla on laaja-alainen ajatusmaailma.

-Kolehmainen Kyösti, hänen kuva-aiheet ovat usein luonnosta. Kyösti valokuvaa, maalaa, tekee keramiikkaa ja myös aiemmin teki avaimista ja metallista veistoksia. Hän on myös Kivalo-opiston puutyöopettaja.

Näyttelyyn on vapaa pääsy! Museo on avoinna ma-pe 11-18 ja la 10-15. Tervetuloa!