Our Life and Time in Town of Tornio

Elokuvatyöpaja Our Life and Tie in Town of Tornio
Aineen taidemuseossa keskiviikkona 19.4.2017

AIKATAULU
klo 9 Aamukahvi ja tervetulosanat Café Aineessa.
klo 9.15 Näyttelymestari Jari Hannuniemi esittelee päivän ohjelmaa ja Movie Maker-ohjelman käyttöä. Osallistujat jakautuvat 3-6 hengen työryhmiin, jotka saavat elokuvapajan ajaksi käyttöönsä tietokoneen, jossa on Movie Maker-ohjelma.
klo 11.30 Tauko, jonka aikana Café Aineessa tarjolla teetä, kahvia ja voileipää
klo 13 Elokuvat esitetään Aineen taidemuseon auditorion isolta screeniltä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
klo 14 päivä päättyy

Aineen taidemuseo järjestää SPR Lapin piirin Tornion vastaanottokeskuksen asiakkaille keskiviikkona 19.4.2017 klo 9-14 ohjatun elokuvatyöpajan Our Life and Time in Town of Tornio. Työpajassa tehdään Aineen taidemuseon näyttelymestari Jari Hannuniemen ja media-assistentti Sami Koskimäen ohjauksessa Movie Maker-ohjelmalla editoiden n. 5 minuuttia kestävä videoelokuva. Elokuvan kuvamateriaalina käytetään kuvia ja videoita, joita osallistujilla on valmiina puhelimillaan. Osallistujat keräävät kuvamateriaalia ennen työpajaan tuloaan. Videoelokuvia tehdään pienissä, n. 3-6 henkilön ryhmissä.  Päivän päätteeksi valmistuneet videoelokuvat katsotaan yhdessä Aineen taidemuseon auditoriossa, jonne voidaan kutsua katsojiksi Tornion vastaanottokeskuksen asiakkaita ja työntekijöitä sekä median edustajia.

Työpajaan osallistuvia pyydetään keräämään kuvamateriaalia valo- tai videokuvaamalla heidän omaa elämäänsä ja arkeansa Torniossa.

Videoihin voi liittää myös ääntä ja musiikkia. Käytettävän musiikin suhteen on huomioitava tekijänoikeudet. Videoelokuviin ei voi käyttää tekijänoikeudella suojattua musiikkia, mikäli elokuvia halutaan esittää jossain muualla.

Työpaja on suunnattu Tornion vastaanottokeskuksen nuorille aikuisille. Osallistujamäärä on noin 20-30 henkilöä.

Lisätietoja

Aineen taidemuseo, Virpi Kanniainen, amanuenssi, virpi.kanniainen@tornio.fi, puh. 050 597 1197
SPR Lapin piiri, Tornion VOK, Suvi Huhta, vastaava ohjaaja, suvi.huhta@vokki.fi, puh. 040 809 2092