PENSSELIN PIIKA? - Vain mielikuvitus ja raamit rajana - Sirkka Raikamon taidenäyttely

© Sirkka Raikamo
4.5.2018 - 27.5.2018

Kemin historiallinen museo

Taiteilija Sirkka Raikamo on tavattavissa museolla la-su 5.-6.5.2018 klo 10-15.

Kemiläislähtöisen kuvataiteilijan ja opettajan Sirkka Raikamon o.s. Räsäsen näyttelyn työt koostuvat sekä uusista taiteilijan elämää myötäilevistä aiheista että 30-vuotisen taiteilijataipaleen aikaisemmista teoksista. Raikamon ensinäyttely Kemissä oli Pohjolan Sanomien näyttelytilassa kesällä vuonna 1988. Paluu kotikonnuille tapahtuu juhlanäyttelyn merkeissä Kemin historiallisen museon tilassa ja avustamana.

Sirkka Raikamon palava kiinnostus erilaisten tekniikoiden mahdollisuuksista on johdattanut hänet akvarellin, pastellin, öljyn ja kollaasin sekä grafiikan tekniikoiden kautta valokuvan ja maalauksen yhdistelmään, sekatekniikkaan. Siinä itseotettujen ja käsiteltyjen kuvienkäyttö yhdessä akryylimaalauksen kanssa luo pohjan mielikuvituksen ja kuvallisen leikin toteutumiselle.

Kemin tyttölyseon arvostettu taideopetus, kuvaamataidon opettajan koulutus Ateneumissa vuosina 1965 - 1969 ja taiteenmaisterin tutkinto Taideteollisessa korkeakoulussa 1986 sekä useat, niin koti- kuin ulkomailta haetut opit, ovat osaamisen pohja. Pitkä työrupeama, erityisesti viimeiset 24 työvuotta Helsingin kuvataidelukiossa johtavana taideaineiden opettajana, ovat johdattaneet nyt jo eläkkeellä olevan maalarin kokeilevien tekniikoiden maailmaan. Maalausten sisällön, sommittelun ja kuvailmaisun värimaailman tavoitteena on herättää katsojassa hyvää mieltä ja positiivisia mielleyhtymiä.