SUO, KUOKKA & TAIDE

14.9.2017 - 29.10.2017

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

SUO,KUOKKA & TAIDE –PROJEKTIN ESITTELY

Taiteellinen työskentely ja näyttelytoiminta ovat olennainen osa kuvataiteilijan työtä mutta mi-tä muita keinoja taiteilijalla on olla vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa.

SUO, KUOKKA & TAIDE on taiteilijavetoinen -projekti, jonka tavoitteena on laajentaa taidenäyttelyn käsitettä. Projekti sisältää taiteilijavetoisen näyttelyn ja näyttelyn käsitettä laajentavaa toimintaa, jossa taiteilijalla on aktiivinen rooli.

Projekti on nimeltään SUO, KUOKKA & TAIDE. Taideprojektin ideoijana, organisoijana ja suunnittelijana ovat taidemaalari/valokuvaaja Pirjo Nykänen ja kuvataiteilija Marjo Hyttinen. Projektin yhteistyökumppanina on Kemin taidemuseo, joka tarjoaa tilat projektin toteutukseen.

Näyttelyssä ovat mukana myös taidemaalari Helena Junttila/Aska, kuvataiteilija Mari Oikarinen/Rovaniemi, kuvataiteilija Helena Kaikkonen/Oulu, lavastaja Kalle Nurminen/Oulu, monitaiteilija Harri Markoff/Kaamanen-Kiberg, kuvanveistäjä Essi Korva/Pello, kuvanveistäjä Sauli Miettunen/Pello, tanssitaiteilija Titta Court/Tornio, taidemaalari Sanna Haimila/Tornio ja kuvataiteilija/tutkija Jyrki Siukonen.

SUO, KUOKKA & TAIDE nimi lähtee liikkeelle taiteilijan tehtävästä, taiteesta työnä ja se toimii viittauksena suomalaiseen periksi antamattomuuteen ja määrätietoiseen työskentelyyn. Hyvä työ kantaa ja jossain kohtaa työ palkitsee tekijänsä. Tämä ajatus on syvällä meissä pohjoisen ulottuvuuden asukkaissa.

Jokaisella taideprojektin taiteilijalla on vahva suhde tekemisen olosuhteisiin, paikkaan ja sen henkeen. Projekti esittelee taitelijan työn monipuolisuutta ja kutsutut taiteilijat ilmaisevat osallisuuttaan omaäänisesti omista lähtökohdistaan.

SUO, KUOKKA & TAIDE näyttely ja toiminta toteutuvat syys - lokakuussa Kemin taidemuseossa. Näyttelyaika on 14.9.- 29.10. Avajaiset 13.9. Projekti on taitelijavetoinen ja näyttelytapahtumaan sijoittuu toimintaa, jossa taiteilija toteuttaa omalla persoonallisella tavalla aktiivisuuttaan tapahtuman toimijana.

Projektin teemana ovat yhteisön vahvistaminen, vuorovaikutteisuus, taidekulttuuri yhteisön voimavarana ja keskustelun herättäjänä.

Projekti heittää osallistumisen haasteita niin taiteilijalle, taideyleisölle kuin taidemuseolle.

Projektin tavoitteena on luoda yhteyksiä kuvataiteen ja taiteen toimijoiden väliseen vuorovaikutukseen.
 

Lisätietoja:
Marjo Hyttinen
GSM 040 721 4317
tmkhyttinen [at] gmail.com

Pirjo Nykänen
GSM 050 566 3071
nykanen.pirjo [at] gmail.com