Taidebasaari 2016

19.11.2016 - 20.11.2016

Aineen taidemuseo

Taidebasaari Aineen taidemuseossa

19.-20.11.2016 klo 11-17.

Aineen taidemuseon kaksipäiväinen Taidebasaari on ohjelmallinen taiteen esittely- ja myyntitapahtuma. Se saattaa tänäkin vuonna yhteen ammattitaiteilijoita ja taiteen ystäviä ja tarjoaa taidetta tarkasteltavaksi ja hankittavaksi.

Aineen taidemuseon Taidebasaarista on muodostunut vuosittainen kanssakäymisen foorumi taiteilijoille ja yleisölle. Tapahtuma on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Taidebasaarin tarkoituksena on madaltaa taidemuseon kynnys­tä, saavuttaa uusia aktiivikävijöitä ja vahvistaa ammattitaiteilijoiden identiteettiä. Se tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua paitsi taiteeseen, myös sen tekijöihin, teosten taustoihin ja tekotapoihin.

Aineen taidemuseo tarjoaa yleisölle tilaisuuden sijoittaa taiteeseen ja nauttia ohjelmallisen taidebasaarin tunnelmasta. Taidebasaariin tulee 64 osastoa. Mukana on ammattitaiteilijoita, taidekäsityöntekijöitä, taideopiskelijoita, korutaiteilijoita, kirjantekijöitä ja ohjelmaa esittäviä taiteilijoita. Kävijöillä on mahdollisuus ostaa taidetta liike- ja joululahjoiksi suoraan taiteen tekijöiltä ja hankkia tietoa teoksista ja tekniikoista.

Taidebasaari tarjoaa yleisölle ja osallistujille myös oheisohjelmaa: elävää pop-, rock ja bluesmusiikkia, lasten kuorolaulua, balettia, lasten työpajoja ja elokuvia. Café Aine palvelee koko tapahtuman ajan. Taidebasaariin odotetaan edellisvuosien tapaan liki 2000 kävijää. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Aineen taidemuseo muuttuu konkreettiseksi some-maailmaksi: täällä tapaa ihmisiä oikeasti, kasvokkain. Kuvataiteilijat tapaavat toisiaan, muusikot kuvataiteilijoita, kirjailijat koruntekijöitä, asiakkaat taiteilijoita ja taiteilijat asiakkaita. Syntyy monenlaisia kohtaamisia. Ja jossain taustalla on taidemuseo kokoelmineen, kokoelmateosten äärelle voi aina paeta, vaikka pieneksi hetkeksi basaarihälyä.

Taiteen ostaminen on tehty helpoksi. Asiakas tapaa taiteilijan. Samalla voi vaihtaa tietoa teoksista ja taiteen tekemisestä. Taiteeseen sijoittaminen on nautinnollista ja tuottanee terveyttä. Taiteen keräilyn voi aloittaa Taidebasaarista.

Anitta Tikkala

koordinaattori
Aineen taidemuseo | The Aine Art Museum
Torikatu 2, FI-95400 Tornio
anitta.tikkala@tornio.fi
050 5971189
www.tornio.fi/aine

 

Taidebasaarin ohjelma