Taidebasaari 24.-25.11.2018 klo 11-17

24.11.2018 - 25.11.2018

Aineen taidemuseo

Aineen taidemuseon marraskuisesta taidebasaarista on muodostunut brändi, jota kopioidaan sekä taidemuseomaailmassa että muualla. Mikäs siinä, hyvä idea kestää kopioimisen. Basaari on persialaisperäinen sana kauppapaikalle tai kauppakadulle, mutta se tarkoittaa myös paikkaa, jossa voi kuljeskella. Aivan kuten museossa! Taidemuseo on erityinen paikka, se on rakennettu taiteen kohtaamista varten, mutta taidebasaarissa ihmiset kohtaavat taiteen äärellä myös toisia ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia, eri alan taiteilijoita, erilaisia taiteentekijöitä.

Museo voi halutessaan olla vahva yhteiskunnallinen arvovaikuttaja, asiantuntija ja toimija. Se voi lisätä huomattavalla tavalla ihmisten hyvinvointia. Mutta sen on myös instituutiona kyettävä löytämään tapa puhua ja puhutella, elää reilusti yleisöjensä kanssa. Taidemuseo muuttuu yhden viikonlopun ajaksi kauppapaikaksi, basaariksi.

Basaariin, kauppapaikkaan on ehkä helpompi tulla kuin museoon, ja taiteilijan on kenties helpompi myydä taidettaan taidemuseossa, kuin muissa kauppapaikoissa. Vaikka aika tuntuu nyt olevan niin kovaa ja valtaosa ihmisistä näyttää ajattelevan, että tällä hetkellä on tärkeämpiä rahanreikiä kuin taide, on taiteen hankinta kuitenkin satsaus tulevaisuuteen. Taide tarjoaa työkaluja käsitellä ja käsittää ihmisenä olemista, mutta myös tätä sirpaloitunutta ja eriarvoistunutta maailmaa.

Taidebasaarissa myydään laadukasta nyky- ja aikalaistaidetta. Kyseessähän on taiteen ensimarkkinat, kun taidetta voi ostaa suoraan tekijältä. Sitten kun taide tulee uudelleen myyntiin, se siirtyy taiteen jälkimarkkinoille.

Lämpimästi tervetuloa!