Taidemuseo etsii teoksia näyttelylainaan

25.1.2019 - 24.2.2019

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

Taidemuseo etsii teoksia näyttelylainaan

Onko kotisi kätköissä kemiläistaiteilijan teos, jonka haluat antaa näyttelylainaan? Kemin taidemuseo etsii maaliskuussa avautuvaan Kemin kaupungin juhlavuotta juhlistavaan näyttelyyn yksityisten henkilöiden omistuksessa olevia kemiläistaiteilijoiden teoksia.

Etsinnässä ovat erityisesti alueen ammattitaiteilijoiden teokset, sellaiset, jotka eivät ole aikaisemmin päätyneet suuren yleisön nähtäville. Valinnassa ensisijalla ovat teokset, jotka kuvaavat Kemin alueen maisemia ja rakennuksia, mutta myös muita aiheita voi tarjota.

Kemin taidemuseo myös tallentaa koko juhlavuoden ajan muistoja ja tarinoita kemiläisistä taiteilijoista. Tarinoita tuodaan kootusti esille eri tapahtumissa pitkin vuotta. Näyttelylainaehdotukset ja/tai oman tarinansa voi jättää sähköpostitse osoitteeseen taidemuseo@kemi.fi tai puhelimitse p. 040 357 6991. Näyttelylainaehdotuksia otetaan vastaan 20.2.2019 saakka, tarinoita voi lähettää vuoden loppuun saakka.

Koherenssi ja koheesio- Kemin kuvataiteilijat juhlistavat 150 vuotiasta kotikaupunkia -niminen juhlanäyttely avautuu Kemin taidemuseossa pe 1.3.2019 klo 18. Samalla avautuu Kemin historiallisessa museossa Kemi 150 vuotta valokuvanäyttely. Molempiin näyttelyihin ja näyttelyiden avajaisiin on vapaa pääsy.