TEN EYES - FIVE MINDS

1.6.2018 - 5.8.2018

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

TEN EYES - FIVE MINDS -näyttely koostuu viiden nykytaiteilijan maalauksista, piirustuksista, veistoksista ja videoteoksista. Taiteilijat ovat Eeva-Kaisa Jakkila, Esa Leskelä, Tapio Nyyssönen, Jürgen Umlauff ja Jussi Valtakari. 

Eeva-Kaisa Jakkila maalaa ja piirtää suurille vanerilevyille, jotka hän sahaa kuvatun hahmon muotoisiksi. Taiteilijan teokset ovat moniselitteisiä ja niiden jännite syntyy ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta. Esa Leskelän teokset huokuvat kesän lämpöä. Hänen taiteelleen on ominaista paksut abstraktit väripinnat ja hehkuvat värimaailmat. Tapio Nyyssösen teokset ovat myös värikylläisiä, mutta hänen teostensa pinnan tärkeä elementti on myös viiva. Viiva muodostaa teosten pintaan kauniita ja arvoituksellisia viitteitä. Jürgen Umlauff on saksalaistaiteilija, jonka teokset koostuvat abstrakteista ja monimerkityksellisistä pintakuvioinneista. Umlauff tuo maalausten lisäksi Kemiin myös kiehtovia videoteoksiaan. Jussi Valtakari veistää pieniä puuveistoksia, joiden ihmishahmot kommentoivat maailmanmenoa. Sympaattiset ja myös ironiset pienoisveistokset nojaavat materiaaliltaan ja tekotavaltaan kansanperinteen puhdetöihin. 

Näyttely on avoinna 5.8.2018 saakka. Ti-pe 11-19. la-su 10-15. Vapaa pääsy. 

Eeva-Kaisa Jakkila: Awakening, 2009, hiili vanerilleJürgenUmlauff: Thema Farbe Struktur, 2014-2016, vesiväri kankaalleTapio Nyyssönen: Lähteellä, 2017, sekatekniikkaEsa Leskelä: Yksinäinen kukka, 2018, akryyli kankaalleJussi Valtakari: Warasydän pakkasessa, 2013, lehmus, kaseintempera