TRANSIT - RAJAPOSTIA

Tule selvittämään miksi Tornion ja Haaparannan välille rakennettiin ensimmäisen maailmansodan aikana maailman ainoa posti-ilmarata!
Tule selvittämään miksi Tornion ja Haaparannan välille rakennettiin ensimmäisen maailmansodan aikana maailman ainoa posti-ilmarata!
6.2.2020 - 18.10.2020

Tornionlaakson maakuntamuseo

TRANSIT – RAJAPOSTIA

Tule pelaamaan Tornionlaakson museon uusi näyttely!

Transit – rajapostia 6.2.-18.10.2020 kertoo rajoja rikkovasta yhteistyöstä Suomen ja Ruotsin välillä ensimmäisen maailmansodan pyörteissä vuosina 1914-1918.

Tornio ja Haaparanta olivat keskeisiä kaupunkeja viestinnän ja liikenteen kauttakulkuliikenteessä Manner-Euroopan ja Venäjän välillä ensimmäisen maailmansodan puhjettua.

Kriisiajan tarinoista ja arjen kertomuksista voi löytää sensuuria, pakolaisia, sotainvalideja, postinkulkua sekä maailman ainoan posti-ilmaradan.

Näyttely on rakennettu kartan päälle. Lattiakartalle levittyy peli, jonka avulla eläydytään paikallisten elämään ja jännittäviin tapahtumiin rajan molemmilla puolilla. Peliin on mahdollista tutustua joko itsenäisesti tai rooliopastuksella. Opastetut kierrokset on varattava etukäteen.

Näyttely on tuotettu Tukholman Postimuseon Transit-näyttelyn pohjalta yhteistyössä Tampereen Postimuseon kanssa.

Tervetuloa tutustumaan Tornion ja Haaparannan keskeisiin rooleihin liikenteen solmukohtina!

Kuva TLM Anna-Kaisa EkKuva TLM Anna-Kaisa EkKuva TLM Anna-Kaisa Ek