Vaihtelevaa pilvisyyttä - grafiikkaa omista kokoelmista

10.4.2015 - 31.5.2015

Kemin taidemuseo-Aluetaidemuseo

Kemin taidemuseossa avautuu perjantaina 10.4.2015 omista kokoelmista koottu grafiikan näyttely nimeltään Vaihtelevaa pilvisyyttä. Nimi näyttelylle tulee lappilaistaiteilija Marketta Nilsenin esillä olevasta samannimisestä teoksesta. Näyttelyssä esillä olevat grafiikan teokset kuvastavat kuitenkin sääilmiöiden vaihtelun sijaan ihmismieltä ja tunteiden vaihtelua. Esimerkiksi Tuula Mukan etsauksista heijastuu yksinäisyys ja turvattomuus, Tapio Tapiovaaran linoleikkauksista pelko ja epätoivo. Sirkku Ketolan serigrafia luotaa ajatukset lapsuuden iloiseen ja turvalliseen maailmaan kun taas Aini Aikion ja Anneli Hillin teoksissa on surumielistä nostalgiaa. Grafiikan teoksia on esillä kuutisenkymmentä, ja ne edustavat grafiikan eri tekniikoita perinteisistä lino- ja puuleikkauksista uusimpaan metalligrafiikkaan ja grafiikan eri menetelmiä yhdisteleviin nykytekniikoihin.

Vaihtelevaa pilvisyyttä -grafiikan näyttelyllään Kemin taidemuseo ottaa osaa Suomen Mielenterveysseuran ideoimaan Mental Healt Art Week-tapahtumaan. Tapahtuman paikallinen järjestäjä on Länsi-Pohjan Mielenterveysseura / Kriisikeskus Turvapoiju, ja tapahtumaa vietetään 18.5.–24.5.2015. Viikolla vahvistetaan mielen hyvinvointia kulttuurikokemusten kautta. Kemin taidemuseon grafiikan näyttelyyn ja opastetuille kierroksille on tapahtumaviikolla vapaa pääsy.

Museon grafiikan näyttelyyn liittyy myös viikon mittainen alakoululaisille suunnattu grafiikan työpaja, jonka aiheena on tunne- ja mielentilat. Työpajan ajankohta on 13.4.–17.4.2015, ja se toteutetaan yhteistyössä Kivalo-opiston kanssa. Työpajan ohjaajana toimii kuvataiteilija ja taideaineiden opettaja Taina Rönkkö. Työpajassa valmistuvat teokset jäävät esille näyttelyn ajaksi museon sisäänkäynnin yhteyteen.