VarjoAineita Aineella -taidenäyttelyn avajaiset 16.1.2018 klo 13

Tervetuloa avajasiin!
16.1.2018

VarjoAineita Aineella-taidenäyttelyn avajaiset, Kauppakeskus Rajalla – På Gränsen

Tiistaina 16.1.2018 klo 13 avataan VarjoAineita Aineella taidenäyttely Rajalla – På Gränsen kauppakeskuksen toisen kerroksen näyttelytiloissa. Tilaisuuden avaa Tornion kaupungin sivistystoimenjohtaja Ilkka Halmkrona.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet VarjoAineita Aineella-projektin aikana taidemuseon työpajoissa. VarjoAineita Aineella –projektissa Aineen taidemuseo tuotiin oppimisympäristöksi kuvataiteen lisäksi myös koulun muihin oppiaineisiin. Projekti pohjautui uuteen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin hyödyntäen ilmiöpohjaista ja tutkivaa oppimista. Todellisen maailman ilmiöihin tutustuttiin yli oppiainerajojen vahvistaen oppilaiden ja opiskelijoiden laaja-alaista osaamista. Kaikki kymmenen projektin tehtäväkokonaisuutta pohjautuivat Aineen taidemuseon Sininen ja valkoinen –yhdessä –kokoelmanäyttelyn teoksiin. Näistä työpajoissa syntyneistä tuotoksista on koottu VarjoAineita Aineella -näyttely sekä julkaisu.

Hanketta on tukenut Museovirasto.

Näyttely on avoinna 16.-26.1.2018.