Aineen taidemuseo

Yhteystiedot

+358 (0)50 594 6868
aine.taidemuseo [at] tornio.fi
Torikatu 2, FI-95400 Tornio

Aukioloajat

 

ma suljettu
ti - to 11 - 18
pe - su 11 - 15

Huom! Aineen taidemuseo sulkeutuu yleisöltä vuonna 2022 Rajakartanon remontin vuoksi.
Museo on viimeistä päivää avoinna yleisölle sunnuntaina 30.1.2022. 

Hinnat

5 € / henkilö
8 € /yhteislippu sisältää pääsymaksun Aineen taidemuseoon ja Tornionlaakson museoon

Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Keskiviikkoisin klo 15 - 18 Happy Hour, näyttelyihin vapaa pääsy, ei pääsymaksua.

Museokortti 74 €, kortin uusijoille 69 € (jos uusii ennen vanhenemista)

Aineen taidemuseo

 

Palvelut

Huom! Aineen taidemuseo sulkeutuu yleisöltä vuonna 2022 Rajakartanon remontin vuoksi.
Museo on viimeistä päivää avoinna yleisölle sunnuntaina 30.1.2022.

Auditorio

Aineen taidemuseo tarjoaa 110-paikkaisen auditorion vuokrattavaksi luentoja ja seminaareja varten. Auditorio sijaitsee Aineen taidemuseon alakerrassa (hissillä tultaessa kerroksessa 1). Aineen taidemuseo auditorioineen luo arvokkaat puitteet erilaisten yritysten ja järjestöjen tapahtumia varten.

Auditoriossa käytettävissä on videoprojektori, kannettava tietokone ja äänentoisto. Tiloissa on induktiosilmukka, joka parantaa äänenlaatua. Valaistus on säädettävissä tarpeen mukaan. Auditoriossa on käytössä myös pimennysverhot. Äänentoiston apuna ovat mikrofonit, kaksi käsimikrofonia ja yksi langaton solmiomikrofoni. Auditoriossa on mahdollisuus dvd-laitteiston käyttöön ja nettiyhteyteen.

Auditorion vuokraus maksaa 170e päivä/ kerta.

 

Café Aine on avoinna tilauksesta

Café Aine palvelee etukäteistilauksista museon aukioloaikojen mukaisesti ti-to 11-18, pe-su 11-15. Sunnuntaisin kirjaston ollessa suljettu, ovat päivän lehdet luettavissa kahvilassa.

Café Aine on vuokrattavissa myös muina aikoina sopimuksen mukaan. Kahvilasta saa esimerkiksi kokoustarjoilut ja kahvitukset. Tilat soveltuvat erinomaisesti isompiakin juhlatilaisuuksia varten.

Tiedustelut ja varaukset

Aineen taidemuseo

+358 (0) 50 594 6868

 

Opastukset

Aineen taidemuseo tarjoaa opastuksia näyttelyihinsä, jotta kävijät saisivat mahdollisimman paljon irti museovierailustaan. Erityisesti taidemuseoon tuleville ryhmille suosittelemme opastettua kierrosta. Opastuksen tueksi on mahdollisuus katsoa auditoriossamme n. 10 minuutin mittainen Täyttä Ainetta –videoesitys, joka kertoo Aineen Kuvataidesäätiön kokoelmien syntyhistoriasta ja perustajista Veli ja Eila Aineesta.

Aineen taidemuseon opastettu kierros maksaa 40e ja kierroksen kesto on n. 45 minuuttia. Opastuksen hinta ei sisällä pääsymaksua. Opastuksen saa halutessaan myös ruotsiksi tai englanniksi. Kieli- ja viikonloppulisä on 15e. Aineen taidemuseon opastukset ovat maksuttomia Tornion päiväkodeille, peruskouluille ja lukiolle.

Opastus varaukset tehdään ennakkoon numeroon +358 50 594 6868.

 

Museokauppa

Aineen taidemuseon uusitusta museokaupasta voit ostaa ainutlaatuisia tuotteita muistoksi tai lahjaksi. Museokaupasta löydät valikoiman taidekirjallisuutta, taidekortteja, kauniita ja uniikkeja pikkuesineitä sekä käsitöitä.

Aineen taidemuseon museokauppa on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti ti - to 11 - 18 ja pe - su 11 - 15.

Museokauppaa koskevat tiedustelut numerosta +358 (0) 50 594 6868

 

Saavutettavuus

Olkaa hyvä ja kääntykää henkilökunnan puoleen, jos tarvitsette apua käyntinne aikana. Taidemuseolla on lainattavissa pyörätuoli. Taidemuseon yhteydessä on hissi sekä inva-wc. Lapseperheille on taidemuseon yhteydessä inva-wc, josta löytyy lastenhoitopöytä. Hissiyhteys toiseen kerrokseen taidemuseon valvonnan kautta. Taidemuseolla on lainattavissa lastenrattaat.

Aineen taidemuseon näyttelytilat ja Café Aine sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne on hissiyhteys. Näyttelytiloissa on penkkejä levähtämistä varten.

 

Palvelut Palvelut

Kemin historiallinen museo

Yhteystiedot

+358 (0)16 258247
historiallinenmuseo [at] kemi.fi
Marina Takalon katu 3, FI-94100 Kemi

Aukioloajat

ma-pe 11-18
la 10-15
su suljettu

Museo suljetaan juhlapyhiä edeltävänä päivänä klo 15.

Koululais- ja opiskelijaryhmät opettajan seurassa voivat vierailla museossa myös avoinna olon ulkopuolella. Asiasta pyydetään sopimaan etukäteen p. 016-258247.

Hinnat

Vapaa pääsy

Seuraa meitä somessa:

facebook.com/Keminhistoriallinenmuseo
Instagram: kemin_historiallinen_museo
Snapchat: keminhistmuseo

Kemin historiallinen museo

Museon palvelutiskin yhteydessä toimii museokauppa.

Kuva-arkistosta voit tilata käyttökopioita. Arkiston periaatteet ja hinnaston löydät http://merilapinmuseot.fi/museot/kemin-historiallinen-museo/valokuva-arkisto

Kotiseutuarkistoon tallennetaan paikallisten yhdistysten, yritysten, seurojen ja yksityishenkilöiden aineistoa. Arkistossa asioinnin yhteystiedot http://merilapinmuseot.fi/museot/kemin-historiallinen-museo/kotiseutuarkisto

Museo vuokraa näyttelytilaa.Yhteystiedot ja vuokrahinnan löydät http://merilapinmuseot.fi/museot/kemin-historiallinen-museo/nayttelytila-vuokrattavana

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Kemin historiallisen museon näyttelyihin. Voit tilata ryhmällesi oman opastuksen historiallisesta museosta. Opastettu kierros maksaa 30 euroa arkisin kello 8–16. Iltaisin ja viikonloppuisin kierroksen hinta on 50 euroa. Opastukset ovat maksuttomia Kemin päiväkodeille, peruskouluille, toisen asteen oppilaitoksille sekä alueen taideopiskelijoille. Opastetut kierrokset kestävät noin tunnin. Opastusten ryhmäkoko on korkeintaan 30 henkilöä. Opastusta tarjotaan suomen kielen lisäksi myös englannin, ruotsin tai venäjän kielellä. Muista kuin suomenkielisistä opastuksista peritään lisähinta 30 euroa.

Meidät löytää myös Facebookista, Instagramista ja Snapchatistä.
facebook.com/Keminhistoriallinenmuseo
Insta: kemin_historiallinen_museo
Snapchat: keminhistmuseo

 

Palvelut Palvelut

Kemin taidemuseo / Alueellinen vastuumuseo

Yhteystiedot

+358 (0)16 258 247
taidemuseo [at] kemi.fi
Marina Takalon katu 3, FI-94100 Kemi

Aukioloajat

ma-pe 11-18
la 10-15
su suljettu

 

Museo suljetaan juhlapyhiä edeltävänä päivänä klo 15.

Koululais- ja opiskelijaryhmät opettajan seurassa voivat vierailla museossa myös avoinna olon ulkopuolella. Asiasta pyydetään sopimaan etukäteen p. 016-258247.

Hinnat


Vapaa pääsy

Kemin taidemuseo / Alueellinen vastuumuseo

Kemin taidemuseo on Pohjois-Suomen vanhin taidemuseo ja yksi Suomen 16:sta aluetaidemuseosta. Vuonna 1947 perustettu museo on alusta lähtien avannut ikkunat pohjoissuomalaiseen taiteeseen ja mahdollistanut näyttävästi pohjoisen taiteen esille tulon. Näyttelyiden pääpaino on Lapin nykytaiteen esittelyssä. Lapin kuvataiteen esittelyn ja dokumentoinnin lisäksi museo järjestää säännöllisesti myös muita kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä sekä erilaisia luentoja, tapahtumia, taidetyöpajoja ja opastuksia.

Kemin taidemuseo tarjoaa vuodessa 6-7 vaihtuvaa näyttelyä Sebastian Savanderin suunnittelemassa valoisassa ja avarassa näyttelytilassa. Näyttelyiden lisäksi museo tarjoaa huikeat puitteet myös erilaisiin juhla- ja konserttitilaisuuksiin. Kävijöitä palvelee myös museokauppa, jossa myydään mm. taidejulkaisuja, taideaiheisia kortteja ja uniikkeja pienesineitä, kuten paikallisia käsintehtyjä koruja.

OPASTETTU NÄYTTELYKIERROS
Tervetuloa opastetulle kierrokselle Kemin taidemuseon näyttelyihin. Voit tilata ryhmällesi oman opastuksen numerosta 016 258 247 (ti-pe 11-19, la-su 10-15). Kemin taidemuseon opastettu kierros maksaa 30 e (arkisin klo 8-16) ja 50 e (iltaisin ja viikonloppuisin). Kemin taidemuseon opastukset kestävät noin tunnin. Opastukset ovat maksuttomia Kemin päiväkodeille, peruskouluille, toisen asteen oppilaitoksille sekä alueen taideopiskelijoille. Opastusten ryhmäkoko on korkeintaan 30 henkilöä.

SAAVUTETTAVUUS
Näyttelytilamme on fyysisesti esteetön ja tilassa on induktiosilmukka. Näyttelyteksteissä otetaan huomioon hyvä luettavuus ja kontrasti. Näyttelyopastus on mahdollista tilata myös selkokielellä ja kuvailutulkattuna.
Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
Toimitiloissamme on esteetön WC.
 

Palvelut Palvelut

Tornionlaakson museo

Yhteystiedot

+358 (0)50 597 1564
tornionlaaksonmuseo [at] tornio.fi
Torikatu 4, FI-95400 Tornio

Aukioloajat

ti-to 11–18, pe-su 11–15

maanantaisin suljettu. 

Poikkeukset aukioloissa: 

Arkipyhien aattoina avoinna 11-15. 

Toimisto avoinna ma-pe 9.00-11.30 ja 12.30-15.00.

facebook

Hinnat

Aikuiset 5 €/50kr 
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Yhteislippu Aineen taidemuseon kanssa 8 €/80kr

Meillä käy Museokortti.

Meillä käy Kaikukortti 15.4.2019 alkaen.

Tornionlaakson museo

Opastukset

Museon näyttelyihin voi varata opastuksen. Opastuksen kesto on noin tunti ja opastettavan ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä, suuremmalle ryhmälle suosittelemme useampaa opasta. Opastusmaksu on ma–pe klo 17 saakka 30€/300 kr, iltaisin ja viikonloppuisin 50 €/500 kr. Tornion ja Haaparannan esikoulu- ja koululaisryhmille opastus on ilmainen. Varaa tai kysy lisää, 050 597 1559, tornionlaaksonmuseo@tornio.fi. 

Kokous-/opetustila

Museon opetustilaa voi vuokrata kokouksia tai pieniä luentoja varten arkipäivisin 8-20 ja viikonloppuisin 11–15. Tilaan mahtuu pöydän ympärille 12 henkeä ja luentosalimuodossa 30. Opetustilassa on valkokangas, videotykki, valkotaulu, kannettava tietokone sekä langaton ja langallinen verkkoyhteys. Tilan vuokra on 50 €/500 kr. Hinta sisältää pääsymaksun museoon. Kokouskäynnin yhteyteen voi varata myös opastuksen, ks. opastushinnat yltä.

Museokauppa ja aulatila

Lipunmyynnistä on mahdollista ostaa Tornionlaaksoon liittyvää kirjallisuutta ja pieniä matkamuistoja. Aulatilassa on maksuton langaton verkko. Tavarat voi jättää lukolliseen lokeroon museokäynnin ajaksi.

Saavutettavuus

Museon sisäänkäynti on esteetön ja sen edessä on kaksi invapaikkaa. Pyörätuolilla pääsee lähes kaikkialle näyttelytiloihin, käytössä on hissi ja luiskia. Näyttelytilassa on penkkejä levähtämistä varten. WC-tilat ovat esteettömiä ja WC:ssä on lastenhoitopöytä. Tiloissa on induktiosilmukka.  

Palvelut Palvelut